Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum banner

1 - 18 of 18 Posts

·
Registered
2006 chevy trailblazer_ls
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
I just bought a 2006 TB LS. The front 2 speakers do have sound, but it sounds like a phone playing music. There is no bass and just isn't what the speakers are supposed to sound like. I used to drive a 2005 TB LS so I know what they should sound like. The back 2 have no sound at all. The tweeters work in the front driver side but again have no real power in their sound and I can barley hear them. I've read as much as I can and some people have the EXACT same issue, as it seems to be fairly common. Someone wrote they replaced the radio and nothing was fixed. Another person said they replaced speakers and nothing was fixed. That makes me think the amp is bad. However, I don't want to order one and replace it and assume that is it. Any thoughts?

Thanks
 

·
Registered
2008 gmc envoy_sle
Joined
·
579 Posts
I just bought a 2006 TB LS. The front 2 speakers do have sound, but it sounds like a phone playing music. There is no bass and just isn't what the speakers are supposed to sound like. I used to drive a 2005 TB LS so I know what they should sound like. The back 2 have no sound at all. The tweeters work in the front driver side but again have no real power in their sound and I can barley hear them. I've read as much as I can and some people have the EXACT same issue, as it seems to be fairly common. Someone wrote they replaced the radio and nothing was fixed. Another person said they replaced speakers and nothing was fixed. That makes me think the amp is bad. However, I don't want to order one and replace it and assume that is it. Any thoughts?

Thanks
hi and welcome.

its the speakers themselves. its a known problem.

easy enough to replace. although be careful removing the door panels.
 

·
Registered
2007 chevy trailblazer_ls
Joined
·
340 Posts
Replacing all 4 speakers was one of the first things I did when I bought my 2007 last fall. No sound from either rear. The right side was weak and the left side was tweeter only.

If you still doubt us that the speakers are the issue then buy 2 new inexpensive speakers for the rear. When that fixes the issue then buy the other 2. Or, if you are an audiophile and can't stand the thought of wasting $25 on a pair of cheap speakers, buy an expensive pair and hope that ISN'T the issue and you would have had to buy an expensive radio anyway. But those expensive speakers aren't going to sound much better than the cheap ones with the factory radio if the speakers are the issue.
 

·
Registered
gmc envoy_sle
Joined
·
11 Posts
Front speakers

Just changed all four of mine in a 2003 Envoy. The front ones have a independent tweeter and a driver. The driver is probably blown. I needed adapters to upgrade to 6.5s The front drivers are soldered on so pay attention to the polarity The tweeter is connected to the driver already So, if you get a coaxial speaker you'll have a 3 way in front. The rear one probably got wet That's what happened to mine Good luck
 

·
Registered
2004 gmc envoy_slt_xl
Joined
·
67 Posts
I just had the same issue you do with my Saab 9 7X. I tried all the speakers put a new ground behind the radio and even checked the rear controls, but mine ended up being the amp in the rear of the truck. I bought an amp for mine at a Pick-n-Pull yard, it was under $15 and works great, plus it had a 30 day warranty
 

·
Registered
2004 gmc envoy_slt
Joined
·
6 Posts
I just had the same issue you do with my Saab 9 7X. I tried all the speakers put a new ground behind the radio and even checked the rear controls, but mine ended up being the amp in the rear of the truck. I bought an amp for mine at a Pick-n-Pull yard, it was under $15 and works great, plus it had a 30 day warranty
Did the sound come and go on both sides? That is the problem I have and I have replaced the HU and all four door speakers, to no avail. I have the Bose system. Most people that have said replacing speakers fixed their problem did not have the Bose system. I have thought for a while that it must be the stock amp but cannot confirm this.
 

·
Registered
2008 gmc envoy_sle
Joined
·
579 Posts
Did the sound come and go on both sides? That is the problem I have and I have replaced the HU and all four door speakers, to no avail. I have the Bose system. Most people that have said replacing speakers fixed their problem did not have the Bose system. I have thought for a while that it must be the stock amp but cannot confirm this.
the problem of the original poster was not with the Bose system.

your intermittent issue. is most likely the amp, I believe its located in the rear cargo area. check all wiring.
 

·
Registered
2008 gmc envoy_sle
Joined
·
579 Posts
I can confirm that it was the speakers. odd that they fail in pairs like that.


replaced the rear factory ones with JBL from wallyworld. all good again. sound works.


front door speakers are next on the list.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I’ve had the same problem for years except in summer after TB sits in sun all day the radio plays great. But as soon as it cools down or I cut the key when it goes right back to tinny sounding so not sure what to do.
 

·
Registered
2008 gmc envoy_sle
Joined
·
4 Posts
No Sound!

2007 trailblazer - 3 of 4 door speakers not speaking. Check each door harness with a known good speaker to confirm output. Best price for GM drop in replacements is Rock Auto (still some serious $$$ however). If you break the door handle bezel while removing the panel, replacements are $6 at amazon or rock auto.
 

·
Registered
2006 chevy trailblazer_ls
Joined
·
2 Posts
I’ve had the same problem for years except in summer after TB sits in sun all day the radio plays great. But as soon as it cools down or I cut the key when it goes right back to tinny sounding so not sure what to do.
This is my exact same problem. Seems like I need to try a replacement speaker.
 

·
Registered
2004 and 2005 gmc envoy
Joined
·
15 Posts
I just bought a 2006 TB LS. The front 2 speakers do have sound, but it sounds like a phone playing music. There is no bass and just isn't what the speakers are supposed to sound like. I used to drive a 2005 TB LS so I know what they should sound like. The back 2 have no sound at all. The tweeters work in the front driver side but again have no real power in their sound and I can barley hear them. I've read as much as I can and some people have the EXACT same issue, as it seems to be fairly common. Someone wrote they replaced the radio and nothing was fixed. Another person said they replaced speakers and nothing was fixed. That makes me think the amp is bad. However, I don't want to order one and replace it and assume that is it. Any thoughts?

Thanks
my issue is kinda the same its just that my back speakers arent working and i think the tweeters arent either but they might be
 
1 - 18 of 18 Posts
Top