Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum banner

1 - 13 of 13 Posts

·
Registered
2003 chevy trailblazer_lt
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter #1
I'll be installing my AVIC-Z1 tomorrow and just wondering if anyone can help me out on where to find the e-brake wire, what I have to take apart to get at it, where's the best place to run the wire from the HU to the e-brake wire and the easiest place do splice into it. I know it sounds like alot of info, but I'm getting excited for its arrival and want the install to go as smooth as possible. Thanks all in adavnce!!
 

·
Registered
2003 gmc envoy_sle_xl
Joined
·
145 Posts
bro, the wire that is for the e-brake, just crimp it to a toggle switch then ground it. That way you can still watch while in drive not just when the parking brake is engaged. I had to learn the hard way, i took it to a shop and i saw what they did. Shhhh cost me 50 freakin dollars.
 

·
Registered
2003 chevy trailblazer_lt
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter #4
I know I can just ground it, but I want to hook it up like it's supposed to. I'm not too worried about a bypass just yet. Can anyone hook me up with some info? Thanks.
 

·
Banned
2006 chevy trailblazer_ss_lt
Joined
·
5,895 Posts
CHINGON81 said:
bro, the wire that is for the e-brake, just crimp it to a toggle switch then ground it. That way you can still watch while in drive not just when the parking brake is engaged. I had to learn the hard way, i took it to a shop and i saw what they did. Shhhh cost me 50 freakin dollars.
that doesn't work on the newer pioneer navis
 

·
Registered
Joined
·
110 Posts
that doesnt work on any of the indash lcds. Only way out of that is by using some electronics from the audio shop to fake out the headunit into thinking your cars in park all the time.
 

·
Banned
2006 chevy trailblazer_ss_lt
Joined
·
5,895 Posts
oh there are tricks to get around that on pioneer navis without anything fancy. i'll be interested in seeing if the Z1 is the same. jkawar are there any unused pins on the harness for your navi?
 

·
Banned
Joined
·
6,583 Posts
jimmyjam said:
oh there are tricks to get around that on pioneer navis without anything fancy. i'll be interested in seeing if the Z1 is the same. jkawar are there any unused pins on the harness for your navi?
:undecided JJ do u know how to do it to a N2? The locals r trying to charge me $150 to do it. Supposely they have made a type of chip that replaces Some thing in the hide away box. It all sounds like BS to me:mad:
 

·
Registered
2006 chevy
Joined
·
538 Posts
jimmyjam said:
oh there are tricks to get around that on pioneer navis without anything fancy. i'll be interested in seeing if the Z1 is the same. jkawar are there any unused pins on the harness for your navi?
Jimmy -

I was thinking the Z1 might be a good choice for my TBSS (although I like that Eclipse uses the Denso nav, so my wife would feel right at home)...so I'm curious. What does get around it? I know in my wife's RX330 it's not very simple - it knows it's moving by the GPS...if it's moving it disables certain functions.

(Of course, at least in the Lexus version of the Denso, there are hidden on screen overrides for that...:thumbsup: )
 

·
Registered
2003 chevy trailblazer_lt
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter #12
I'm not sure about any unused pins.....still waiting for UPS to drop the package. :( I found another forum site for all avics..... www.avic411.com. They have all bypasses/reviews for all avics posted there......even for the Z1. :thumbsup:
 
1 - 13 of 13 Posts
Top