Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum banner

1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
gmc envoy_slt
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
I recently started having ABS issues on my 2002 GMC Envoy. It has about 150K miles. All at once, my ABS started activating at low speed. The ABS light is usually on also. I took the car to auto zone and the car returned the following error codes:

C0221 - Right Front Wheel Speed Sensor Circuit Open
C0222 - Right Front Wheel Speed Signal Missing
C0225 - Left Front Wheel Speed Sensor Circuit Open
C0226 - Left Front Wheel Speed Signal Missing
C0227 - Left Front Wheel Speed Signal Erratic
C0236 - Rear Wheel Speed Signal Circuit Missing
C0237 - Rear Wheel Speed Signal Erratic

I have read other threads at this site and these codes are usually associated with single wheel sensor failures. However, this is the first time I have ever seen the ABS light come on and it seem like all sensors came on at one time which means all sensors failed at the same time or I was not getting an ABS light. Before I start replacing sensors, I wanted to see if something else might be causing the issue.

Thanks in advance for any help anyone can provide.

Max
 

·
Registered
2004 gmc envoy_slt
Joined
·
2,567 Posts
I would first look at the mounting of the front wheel sensors first. By that I mean, check for rust buildup under the mounting flange. I just got thru doing that on mine and there was a big buildup. After using a dremel with a stone wheel on the area, going down to clean metal, my ABS activation at slow speed was gone.

The rear speed sensor may be a bad sensor or rust buildup as well.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top